A woman writingon a white board suggesting making goals

Udruga adventističkih žena (AAW) nastoji zadovoljiti jedinstvene potrebe adventističkih žena u svim područjima djelovanja. Osnovana 1982. godine, najstarija je organizacija adventističkih žena koja kontinuirano djeluje.

“I stvori Bog čovjeka na svoju sliku, na sliku Božju stvori ga; muško i žensko On ih stvori.” Postanak 1:27

I muškarac i žena stvoreni su na Božju sliku. Vjerujemo da naša crkva i zajednice ne mogu u potpunosti odražavati sliku Boga bez prepoznavanja vještina i uvida žena.

Naša misija

Zagovarati puno priznanje Božjeg raznolikog poziva žena i muškaraca na svim vodećim pozicijama u organizaciji adventista sedmog dana, zajednicama i zajednicama.

Ciljevi

• povećati djelotvornost crkve poticanjem građanskog pokreta za prepoznavanje ženskog poziva na služenje je poziv na vodstvo u cijelom crkvenom životu.

• promicati vještine vodstva među adventističkim ženama različite dobi i podrijetla kako bi bile opremljene odgovoriti na Božji poziv.

• uspostaviti mrežu adventističkih žena koje će nadahnjivati i podržavati jedna drugu u vodstvu.

• prijateljski surađivati s crkvom kako bi se stvorile značajnije mogućnosti za žene na svim razinama uprave i službe, uključujući ređenje.

• istaknuti doprinos adventističkih žena kako bi se njihove vještine, njihov poziv od Boga, u potpunosti vrednovao.

• demonstrirati modele otvorenosti i suradnje radeći na komplementarne načine s drugim crkvenim organizacijama.

Sadašnji časnici

• Predsjednica : Nerida Taylor Bates

• Tajnica: Rita Mercer

• Blagajnica: Priscilla Walters

• Direktorica razvoja: Georgia Hodgkin

• Nagrade za ženu godine: Linda Wysong Becker

• Direktorica komunikacija: Frances Priest

• Povjesničar odbora: Bernie Beck

• Odbor: Delia Gutierrez

• Odbor: Dana Stelian

• Webmaster: Nimbus01.com

Naša povijest

Udruga adventističkih žena (AAW) osnovana je kao odbor Udruge adventističkih foruma (AAF) i prerasla je u nezavisnu, volontersku organizaciju osnovanu 1982. kao neovisna, neprofitna organizacija. Postao je glavni izvor ohrabrenja za adventističke žene u Sjevernoj Americi iu svijetu. Jedan od početnih ciljeva koji je ispunjen s toliko entuzijazma bilo je stvaranje Odjela za službu žena u Sjevernoameričkom odjelu. Ostali poslovi uključuju suradnju s NAD-om na razvoju protokola za nedolično seksualno ponašanje. AAW je pokrenuo i izdvojio TEAM (Vrijeme za jednakost u adventističkoj službi), nezavisnu organizaciju koja daje stipendije ženama za studij teologije.

AAW je pružio vijesti o adventističkim ženama, odao počast mnogim ženama za njihove darove i postignuća putem svojih nagrada za ženu godine (WOYA), osigurao poticajnu godišnju konferenciju, skrenuo pozornost na crkvene vođe koji promiču rodnu ravnopravnost crkve i napravio hrabre preporuke za promjene u crkvi kako bi se promicalo potpuno korištenje darova članova.