Inicijative

Tijekom svojih dvadeset godina postojanja, AAW je bio zagovornik žena u SDA crkvi, snažno preporučujući promjene u različitim crkvenim entitetima kako bi se ženama omogućilo da u potpunosti iskoriste svoje darove i ravnopravno rade unutar strukture. Na svojoj godišnjoj konferenciji AAW formulira svoje preporuke određenim entitetima unutar crkve. Te se preporuke zatim prate kako bi se pratila njihova provedba. Među brojnim preporukama su

1. Uspostava ženskih ministarstava s plaćenim voditeljicama u konferencijama, sindikatima, NAD-u i GC-u s pravom glasa u odgovarajućim izvršnim odborima.

2. Ravnateljica s punim radnim vremenom u ministarskim uredima NAD-a i GC-a, posebno zastupajući žene u službi.

3. Jednakost plaćanja u cijeloj svjetskoj crkvi, ne samo u Sjedinjenim Državama.

4. Predsjednici sindikata NAD-a da ponovno potvrde i provedu svoju izjavu “Posvećenost ženama u službi evanđelja” koju su izglasali predsjednici sindikata NAD-a 13. listopada 1995., te da educiraju laike o ovom pitanju u skladu sa svojim dokumentom.

5. Svjetska crkva priznaje da je zaređenje žena bitan korak u rastu i razvoju SDA crkve.

6. Povećanje zapošljavanja kvalificiranih pastorica.

7. Osnivanje ženskog resursnog centra.

8. Povećanje žena u ulogama donošenja odluka na svim razinama crkvene organizacije s barem jednom ženom potpredsjednicom GC do 2005.

9. Formuliranje politike zlostavljanja za sve subjekte crkve SDA.

10. Izbjegavanje stereotipa u materijalima za subotnju školu za djecu.

11. U dogovoru sa savjetnikom iz EG White, odgovarajuća naknada za pastorove supružnike koji ostaju kod kuće.

12. Budući da sve veći broj žena studira teologiju i religiju, odbori i upravitelji sveučilišta, fakulteta i sjemeništa trebali bi težiti uključivanju spolova u odabiru nastavnog osoblja za odjele za religiju i za Teološko sjemenište SDA.